“Teamwork makes the dream work.” Je hebt deze quote vast wel eens gehoord en het is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. Er komen steeds meer vrouwelijke ondernemers bij, ik vind dat ontzettend leuk om te zien. Vrouwen zien steeds meer hun eigen potentie en durven steeds makkelijker de stap naar ondernemen te zetten. Hoe fijn is het dan om gesteund te worden door je collega’s. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen.

4 manieren om andere vrouwelijke ondernemers te steunen

Geef ze een podium

Als je online of in person een ondernemer ontmoet die je aanspreekt kan je deze steunen door ze een podium te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze te delen op social media. Vertel in je stories kort waarom je deze ondernemer zo tof vind. Op deze manier laat je jouw publiek kennismaken met je collega ondernemer, een simpele manier om deze toffe ondernemer een groter publiek te geven.

Koop hun product

Als je de middelen hebt is het product van je collega ondernemer kopen ook een optie. Heeft ze bijvoorbeeld een Etsy shop kijk dan eens welke leuke producten ze verkoopt. Je kan iets voor jezelf kopen of een vriendin er blij mee maken. Maak wel goed de afweging of je iets echt nodig hebt of kan gebruiken, het is niet de bedoeling dat je lukraak allemaal spullen of diensten gaat kopen die je niet nodig hebt.

Werk samen

Wat je ook kan doen is deze ondernemer benaderen en sparren over een leuke samenwerking. Zo regelde ik een leuke kortingscode voor mijn cursus, maar je kan ook bijvoorbeeld een ruil doen waarbij jij jou product of dienst ruilt voor het product of dienst van de andere ondernemer.

Help elkaar

Als laatste wil ik delen dat het vooral belangrijk is om elkaar te helpen waar je dat kan. Plan eens een koffiedate met een startende ondernemer die veel van jou kan leren of ga eens een dagje brainstormen met een ondernemer. Iedereen heeft kennis en de kans dat jij van andere ondernemers iets kan leren is dan ook groot, daarbij heeft iedereen een andere kijk op dingen en kan een ander perspectief jou weer heel veel nieuwe energie geven.

Als iemand jou om hulp vraagt probeer dan te helpen waar je kan. Overigens betekent dat niet dat je je product of dienst maar gewoon gratis weg moet geven maar je kan iemand wel op weg helpen. Zo heb je ook nog eens kans dat je van deze ondernemer later een klant maakt.

Zoals ik al zei “teamwork makes the dream work” dus werk samen, leer van elkaar, en help elkaar daar waar je kan. Zo maak je niet alleen leuke en waardevolle nieuwe connecties, maar je wordt er ook nog eens zelf veel gelukkiger van. Win win, dus waarom zou je het niet doen?


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This