Het vliegt je om de oren tegenwoordig, bloggers die blog advies geven. Ik doe het zelf ook, als blog coach na 12 jaar bloggen weet ik ondertussen wel hoe het in elkaar zit. Maar er zijn ook een hoop bloggers die je de verkeerde informatie geven. Dit kan op verschillende manieren gebeuren.

  • Advies kan oud en niet meer relevant zijn.
  • Advies klopt feitelijk gezien niet.
  • Advies komt van iemand die er weinig verstand van heeft.

Het probleem met blog advies is dat iedereen het kan geven. Je moet daarom altijd eerst goed de afweging maken of je iemands advies vertrouwt. Dit kan je doen door te kijken waar de blogger nog meer over schrijft. Of iemands blog er kwalitatief goed uitziet en hoe hun content is. Je kan ook kijken naar statistieken zoals volgers maar die hoeven niet altijd iets te zeggen over de kwaliteit van het advies. Er zijn bloggers met duizenden bezoekers per maand die zomaar wat doen en er zijn bloggers met een kleinere following die echt verstand van zaken hebben.

Ben je klaar om het slechtste blog advies te lezen wat ik online ben tegen gekomen? Hier komt het.

3 keer het slechtste blog advies voor zakelijke bloggers

3x het slechtste blog advies voor zakelijke bloggers

Zakelijk bloggen is niet meer van waarde

Je leest het overal op het internet: bloggen is dood en zakelijk bloggen kost te veel tijd om van waarde te zijn. Ten eerste is bloggen zeker niet dood. Er zullen altijd mensen zijn die hun content liever lezen, en er zullen dus ook altijd mensen zijn die blogs lezen. De hype is er inderdaad een beetje af, maar dat wil niet zeggen dat het niet meer waardevol is.

Zakelijk bloggen blijft sowieso van grote waarde voor je bedrijf. Voor de voornaamste reden dat je jezelf neerzet als expert. Jouw potentiële klant kan op je blog al zien wat jij in huis hebt en dat jij verstand van zaken hebt. Daardoor is deze mogelijke klant sneller geneigd om bij jou wat te kopen. Daarnaast is zakelijk bloggen ook goed voor je SEO en kom je zo snel hoger in Google. Dat is weer belangrijk voor je vindbaarheid.

Als je een zakelijke blog hebt moet je zoveel mogelijk content posten

Ook dit is niet waar. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Daarnaast moet je niet vergeten dat bloggen niet de prioriteit van jouw business heeft. Je klanten gaan natuurlijk altijd voor. Plan bloggen dus zo in dat je genoeg tijd overhoud om aan andere belangrijke taken binnen je bedrijf te werken. Zelf post ik 2 keer per week, maar 1 keer per week of zelfs 1 keer per maand kan al genoeg zijn. Kijk wat past bij jouw planning en bedrijf en ga daar mee aan de gang.

Je moet alle social media kanalen gebruiken om je blogs te promoten

Ook dit is geen goed idee. Waarschijnlijk heb je daar helemaal geen tijd voor en ook al heb je dat wel, het is niet van meerwaarde voor je blog of bedrijf. Kies 1 of 2 social media kanalen waar je je aandacht aan gaat besteden. Voor mij zijn dat Pinterest en Instagram omdat daar mijn doelgroep zit.

Doe je research. Voor je je kanalen kiest is het belangrijk dat je uitzoekt waar je doelgroep het meeste uithangt en wat je wil bereiken met deze social media kanalen. Zo gebruik ik Pinterest om bezoekers naar mijn blog te krijgen en Instagram om mijn lezers een kijkje in mijn leven te geven. Kies de kanalen die het meeste meerwaarde voor je blog en bedrijf hebben en ga daarmee aan de slag.

Vond je dit artikel interessant? Laat het me weten! Ik wil meer gaan schrijven over zakelijk bloggen en ben benieuwd of dit artikel waardevol voor je was. Je kan me bereiken via Instagram of natuurlijk in de comments hier op de blog.


slechtste blog advies voor zakelijke bloggers zakelijk bloggen business bloggers business blogging

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This