fbpx
 

De wekker gaat, je hebt een ellenlange to do list en je hebt nu de keuze, ga je opstaan en aan de slag of blijf je nog eventjes liggen. Ik kies regelmatig voor het laatste, nog even blijven liggen kan geen kwaad toch. Maar soms worden die 10 minuten een half uur of een uur en dan heb je ineens heel veel tijd verspild. Wat kan je nou doen om op zo’n moment een motivatie boost te krijgen. Zodat je toch je bed uitgaat en aan de gang gaat. Ik heb 3 manieren die voor mij vaak goed werken en die deel ik met je in dit artikel.

3 simpele manieren om jezelf te motiveren

Luister een motiverende meditatie

Soms moet je gewoon even een schop onder je kont krijgen en van een ander horen dat je het kunt. Daarvoor zijn er echt hele fijne meditaties. Even dat momentje voor jezelf voor je aan de gang gaat met een boost aan motivatie. Zelf gebruik ik op het moment de Meditation Moments app een goede meditatie voor inspiratie en motivatie vind ik de visualisatie leef je droom. Je visualiseert wat je droom is en hoe je die gaat bereiken en geloof me, dat werkt enorm motiverend.

Schrijf op wat je graag wil bereiken

Wat ook goed werkt voor mij is om op te schrijven wat ik graag wil bereiken, dit kan zijn wat ik die dag wil doen maar ook lange termijn doelen. Door aan het schrijven te gaan en op te schrijven wat ik echt graag wil krijg ik meteen motivatie om ermee aan de slag te gaan. Want die dromen en doelen wil ik maar wat graag bereiken. Schrijf op wat je daarvoor moet doen, de grote maar ook de kleine stappen. Je zult merken dat je meteen zin krijgt om ermee aan de gang te gaan.

Maak een motivatie playlist

Muziek kan je helemaal in een bepaalde stemming brengen, het kan je dus ook motiveren. Denk aan liedjes als eye of the tiger, daar krijg je meteen een drive van. Maak een playlist aan op je telefoon of op Spotify met liedjes die jou motiveren. Waarvan jij kracht krijgt en waardoor je actie wilt ondernemen.

Nog een extra tip, plan de avond van te voren wat je allemaal moet gaan doen de volgende dag. Zo sta je s ochtends gemotiveerder op en weet je meteen waarmee je aan de slag kan. Je kan er voor kiezen om eerst de saaiste taak te doen zodat je er van af bent, maar ik vind het fijn om taken waar creativiteit voor nodig is eerst te doen. Kijk wat bij jou past en dan kun ook jij jezelf motiveren om aan de slag te gaan.


Dit motiveert je misschien ook:

5 Mega inspirerende TED talks voor tussendoor

3 Dingen om te doen voor je (werk)dag begint

De 3 beste podcasts voor Girlbosses

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This