Thuis werken is heerlijk, maar qua productiviteit zou het soms wel wat beter kunnen. Herkenbaar? Dan is dit artikel voor jou. Ik heb 3 productiviteitstips op een rij gezet om thuis beter aan de slag te gaan. Zodat je minder afleidingen hebt en meer gedaan krijgt. Want iedereen wil toch graag lekker productief zijn?

productiviteitstips voor thuis werken

3 Productiviteitstips voor thuis werken

Begin met een goede ochtend routine

Als je de ochtend goed begint gaat je dag ook een stuk soepeler verlopen. Je programmeert jezelf namelijk voor succes. Door ‘s ochtends even tijd voor jezelf te nemen, goed te ontbijten en jezelf klaar te maken voor de dag motiveer je jezelf om goed aan de slag te gaan. En die motivatie kan je goed gebruiken voor een productieve dag.

Hoe zo’n ochtend routine eruit ziet bepaal je zelf. Ga op onderzoek uit en kom erachter wat bij jou past en wat voor jou werkt. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om even muziek te luisteren om zo in de juiste stemming te komen. Maar je kunt ook bijvoorbeeld even een paar bladzijden lezen of even nadenken over je dag in de douche.

Wil je meer lezen over ochtendroutines? Dan is het boek Miracle Morning echt iets voor jou! Ik schreef een artikel over mijn belangrijkste lessen en hoe ik mijn ochtend routine ontwikkelde.

Lees meer: Mijn belangrijkste lessen uit de Miracle Morning

Er is geen goed of fout als het aankomt op je ochtend routine. Het enige wat je wel echt moet proberen is om te ontbijten. Je lichaam heeft energie nodig om de dag goed door te komen en zonder energie kun je je productiviteit wel gedag zeggen. Ontbijt dus altijd met iets, ook al is het maar klein zorg dat je iets binnen krijgt.

Vaarwel afleidingen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben ontzettend snel afgeleid als ik thuis werk. Even snel dat mailtje beantwoorden of Instagram door scrollen en ook de was moet nog opgehangen worden. Afleiding is overal, zeker thuis en het kan verdomd lastig zijn om daar niet aan toe te geven. Hier een paar tips zodat je productief aan de slag kan, zonder afleidingen.

Zet je telefoon uit. Mijn telefoon uitzetten is het eerste wat ik doe als ik echt productief aan de slag wil. Mijn vriend stuurt regelmatig appjes, ik krijg mail binnen en dan ook nog eens allemaal andere meldingen van apps waar ik niks aan heb. Door je telefoon uit te zetten ben je die afleiding al helemaal kwijt. Scheelt een hoop kan ik je vertellen.

Gebruik de app Forest. Wil je je telefoon toch niet helemaal uitschakelen probeer dan de app Forest eens. Deze app is speciaal gemaakt om productiever te werken. Je zet de timer en gaat aan de gang. Als je uit de app klikt gaat je geplante boom dood en moet je overnieuw beginnen. Voor mij werkt deze app goed, ik zet de timer altijd op 25 minuten en daarna mag ik even 5 minuten op mijn telefoon als ik dat wil. Daarna begin ik weer opnieuw met 25 minuten. Dit heet ook wel de Pomodoro techniek.

Zet notificaties op je computer uit. Ook op je computer komen een hoop afleidingen binnen. Daarom heb ik altijd mijn notificaties uitstaan. Zo krijg ik bijvoorbeeld niet te zien wanneer er mail binnenkomt en kan ik dus gefocust aan de slag.

productiviteitstips voor thuis werken

Neem pauzes, je hebt ze verdiend

Proberen om door te gaan als je het even niet meer weet, of jezelf blijven pushen terwijl je vastloopt werkt niet. Neem even afstand van je werk en ga iets anders doen, grote kans dat de antwoorden dan vanzelf wel komen.

Ik merk bij mezelf dat ik als ik moe ben moeite heb met creatieve taken. Daarom heb ik me nu aangeleerd om op tijd pauze te nemen. Merk ik dat ik moe word en dat het creatieve process niet meer zo lekker loopt neem ik even afstand. Bijvoorbeeld door een stukje te gaan wandelen of door taken te doen die minder energie kosten.

Maar gun jezelf die pauzes, ook als je eigenlijk het liefst door wil gaan. Een pauze nemen geeft je frisse energie en zorgt voor betere resultaten.

Met deze productiviteitstips weet ik zeker dat je een stuk productiever aan de slag kan thuis. Goede ochtend routine? Check. Geen afleidingen meer? Check. Pauzes? Ook check. Laat je me weten of deze productiviteitstips jou geholpen hebben? Ik hoor het graag.


productiviteitstips voor thuis werken

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This