Dat ik een echt planning fan ben moge duidelijk zijn. Op the Girlboss zijn ondertussen al meerdere artikelen verschenen over plannen, zoals hoe ik mijn dagen productief in plan. Hoewel dit artikel wel een beetje verouderd is en ik nu op een andere manier plan – daarover later meer – heb ik vandaag een keer wat losse planning tips. Dus geen hele strategieën maar gewoon tips hoe je makkelijker voor jezelf kan plannen.

3 Planning tips om beter te plannen

Schrijf alles op, hoe klein ook

Het maakt niet uit hoe je plant, misschien maak je gewoon een simpele to do lijst. Of heb je een mooie planner op je bureau liggen. Wat jouw planmethode ook is, schrijf écht alles op. Hoe klein een taak ook is.

Ten eerste omdat je zo zeker weet dat je deze taak niet gaat vergeten. Als je hem continu ziet staan word je er ook continu aan herinnerd. Zo komt deze taak zeker af – mits je gemotiveerd bent natuurlijk –

Ten tweede is het gewoon ontzettend fijn om taken af te strepen en aan het eind van de dag terug te kijken op alles wat je die dag afgemaakt hebt. Dit geeft je weer extra motivatie en dat is altijd handig.

Wat te doen als je een taak niet afkrijgt

Je kan natuurlijk meteen deze taak doorschuiven naar een moment waar je er wel tijd voor hebt. Maar beter is om eerst even terug te kijken. Waarom heb je deze taak niet afgekregen? Had je het te druk, of had je er misschien gewoon geen zin in?

Bedenk voor jezelf hoe belangrijk deze taak is, moet je het morgenochtend meteen doen of kan je het later in de week oppakken. Hier even bij stilstaan zal er voor zorgen dat je deze taak wel af krijgt en ook op het juiste moment.

Gebruik kleuren voor meer overzicht

Waar ik sinds kort achter ben gekomen is dat kleurgebruik echt heel veel overzicht kan geven. Ik maak nu een dagplanning in Trello en codeer al mijn taken met kleur. Zo is roze taken die voor mijn blog gedaan moeten worden en zijn lichtblauw mijn doelen. De belangrijkste taken krijgen een rode kleur. Zo kan ik in een oogopslag zien wat ik die dag moet doen.

Plannen geeft mij al het overzicht wat ik nodig heb in een dag en zorgt ervoor dat ik geen afspraken en belangrijke taken vergeet. Er zijn ontelbare manieren om te plannen en het gaat er vooral om dat je een manier vindt die bij jouw past. Ik blijf altijd nieuwe dingen uitproberen om voor mij de ideale manier te vinden. Laat me vooral weten hoe jij je dagen inplant, misschien kan ik er nog wat van leren!


3 planning tips om beter te plannen

Shop planners:

Purpuz Planner
Mascha Planner
Structuurjunkie planner

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This