Video is niet meer weg te denken online, denk aan alle vlogs die er te vinden zijn op Youtube. Of bloggers en ondernemers die hun gezicht laten zien op Instagram stories. Maar als je het net als mij spannend vindt om jezelf op camera terug te zien zijn er een paar dingen die je kunt doen. Vandaag ga ik 3 manieren met je delen om jezelf comfortabeler te voelen voor de camera. Ik richt me hier voornamelijk op video, wil je weten hoe je beter op foto’s staat? Klik dan hier. Klaar voor de tips? Lees snel verder.

3 manieren om je comfortabeler te voelen voor de camera

Waarom je jezelf op video kan laten zien

Ik zeg hier heel bewust kan laten zien en niet moet. Want niets moet natuurlijk, maar video kan wel een goede aanvulling zijn op je blog of onderneming. Waarom? Simpel, omdat je op video nog beter je persoonlijkheid kan overbrengen en je op die manier mensen echt kan omtoveren tot fans. Zo gebruik ik de laatste tijd regelmatig Insta Stories om te vloggen, een kijkje in mijn leven te geven en mijn volgers de echte Monique te laten zien.

Dit kan natuurlijk ook door je schrijfstijl, maar een video zegt veel meer als een tekst. Je kan iemands uitdrukking zien, hoe iemand praat, hoe iemand eruitziet. Zo krijg je een veel beter beeld bij de persoon achter de blog/onderneming en juist die persoonlijkheid kan lezers veranderen in fans of zelfs klanten.

Oefenen

De eerste stap om je comfortabeler te voelen voor de camera is oefenen. Pak je telefoon en ga gewoon eens een simpele vlog maken voor Instagram. Benoem in zo’n vlog bijvoorbeeld een tip waar jouw volgers echt iets aan hebben. Doe het gerust een paar keer overnieuw maar blijf niet in je perfectionisme hangen. Het is de bedoeling dat je laat zien wie je écht bent.

Probeer eens om iedere dag zo’n vlog op te nemen, het hoeft niet lang te zijn, 1 tot 3 stories is al voldoende. Je zult merken dat het je na een paar weken veel makkelijker afgaat en je hele verhalen kan vertellen voor de camera. Instagram is een laagdrempelige en makkelijke manier om te oefenen voor de camera dus probeer het eens.

Wennen aan jezelf

Als je jezelf voor het eerst terug ziet zo op beeld krijg je waarschijnlijk een beetje de kriebels. ‘waarom praat ik zo raar?’ ‘wat doe ik daar met mijn neus?’ of ‘mijn haar zit echt niet hier hoor.’ Laat het los. Je zal er even aan moeten wennen om jezelf zo te zien, maar jij bent gewoon jij en hoewel jij misschien allemaal dingen ziet die beter kunnen ziet een ander gewoon jou zoals je bent. Het heeft even tijd nodig om aan je eigen stem en jezelf op beeld te wennen, gun jezelf ook die tijd. En maak je niet te druk om wat anderen er wel niet van zouden kunnen denken. Want je bent prima zoals je bent.

Maak notities

Bedenk voor je begint met opnemen alvast waar je het over wil hebben. Een kleine notitie op je telefoon of op papier is al voldoende om jezelf een richtlijn te geven. Als je halverwege ineens vergeet wat je ook alweer wilde zeggen pak je gewoon die notities er nog even bij.

Notities geven je ook meer vertrouwen, je weet namelijk waar je het over wil hebben en welke punten je wil benoemen. Dat is al een stuk minder spannend als gewoon uit het niets iets verzinnen voor de camera.

Zoals ik al zei is het vooral wennen en oefenen voor de camera. Het wordt dan ook alleen maar makkelijker. Ja de eerste keer is ontzettend spannend, ik weet er alles van. Maar bij mij hielp de fuck it mentaliteit. Wat kan jou het schelen wat anderen ervan vinden, jij bent namelijk hartstikke leuk en als mensen dat niet vinden klikken ze maar weg. Fuck it, en doe het gewoon. Als je stories of andere video’s gaat opnemen tag me dan vooral, vind ik leuk!


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This