fbpx
 

Jullie weten ondertussen wel dat ik graag lees. Mijn favoriete genre zijn boeken over persoonlijke ontwikkeling. In deze boeken staat vaak een hoop wat niet relevant is, maar er staan ook veel dingen in waar je echt iets aan hebt. Uit een aantal boeken die ik de laatste tijd las heb ik wat lessen gehaald die ik graag met je wil delen. Misschien heb je er wat aan en misschien leer je nog iets nieuws.

Creativiteit en inspiratie kan je aantrekken

Niemand is altijd creatief, maar je kan jezelf wel een handje helpen. Door je klaar te maken om ideeën en inspiratie te ontvangen. Dit klinkt misschien een beetje zweverig, en het kan zijn dat je hier helemaal niet van houd, maar hear me out.

Als jij open staat voor creativiteit en inspiratie heb je veel meer kans dat je geïnspireerd raakt. Maar lig jij bijvoorbeeld de hele dag in bed, jezelf klote te voelen. Dan zul je niet snel geïnspireerd raken.

Meer lezen over Big magic? Klik hier!

Dus wat moet je dan wel doen? Ga douchen, kleed je aan en ga op zoek. Als jij ervoor openstaat om nieuwe dingen te ontdekken, dan komt die inspiratie vanzelf naar je toe. En hoe beter jij voor jezelf zorgt en hoe lekkerder jij in je vel zit hoe makkelijker die inspiratie bij jou kan binnendringen.

Zweverig? Ja misschien, maar als ik kijk naar mijn eigen leven klopt het wel. Als ik met mijn laptop in bed kruip komen er echt geen geweldige ideeën bij me op. Maar zodra ik op mijn plekje ga zitten, klaar voor de dag. Kleren aan heb, mijn haar even in model heb gedaan raak ik veel sneller geïnspireerd. Ik zou zeggen probeer het eens en als het niks voor jou is, ook goed.

Deze les komt uit het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert en je koopt hem hier.

babe you got this lessen uit boeken self help persoonlijke ontwikkeling

Je bent Obama niet

Deze les was voor mij echt een eye opener. Het draait erom dat het helemaal niet erg is als het een keer niet lukt. Als je die deadline niet haalt of iets niet kan doen. Je bent immers Obama niet. Je moet blijven relativeren.

Dat is overigens helemaal niet zo makkelijk als het klinkt. Als je verantwoordelijkheden steeds groter worden is blijven relativeren niet zo makkelijk meer. Toch is dit de enige manier om jezelf in de hand te houden. Als je je overal druk over gaat maken word je langzaam gek.

Ja het is vervelend als een klant of collega even niet blij met je is. Maar mensen zijn echt niet continu bezig met het feit dat jij het een keertje niet zo goed deed. Dat zijn ze zo weer vergeten als je verder gaat en je best blijft doen.

“Ik houd me niet bezig met wereldproblematiek, dus een deadline missen is geen ramp.

Elisah Jacobs

Deze les komt uit het boek Babe, you got this (aanrader) en koop je hier.

Je kunt beter geïnteresseerd zijn dan interessant

Als je connecties met mensen wil opbouwen kan je beter geïnteresseerd zijn dan interessant. Toen ik dit las in the art of people dacht ik ‘ja, je hebt gelijk’.

De meeste mensen praten graag over zichzelf. Liever nog dan dat ze luisteren naar anderen. Als je goede relaties wil opbouwen is het dus zaak om goed te luisteren naar mensen. Mensen vinden je al gauw aardig als je interesse in ze toont.

Maar betekent dit dan dat je nooit over jezelf mag praten. Tuurlijk niet. Maar als de ander aan het woord is let dan goed op wat ze zeggen en vraag eens door over de dingen die ze vertellen. Vertellen ze vol trots over hun kinderen vraag dan eens hoe oud ze zijn of hoe ze heten. Dit wordt ontzettend gewaardeerd.

Ik probeer nu binnen contact met andere mensen beter te luisteren en het werkt echt. Het wordt echt gewaardeerd en zorgt er meteen voor dat andere mensen ook meer interesse in jou tonen.

‘Je kunt beter geintresseerd zijn dan interessant’ komt uit het boek The Art of People die je hier kan vinden.
Al deze lessen hebben mijn kijk en aanpak veranderd. Ik doe dingen nu net even anders en dat bevalt goed. Als een van de lessen je aandacht trok vergeet dan niet het boek te bestellen want er staan nog veel meer goede tips in die de moeite waard zijn!

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This