Afgelopen jaar schreef ik al eens over de 3 beste podcasts voor Girlbosses. En laat ik er nou net de afgelopen tijd weer een aantal ontdekt hebben. Er zijn ontzettend veel zakelijke podcasts en podcasts voor persoonlijke groei, maar daar wil ik het nou net niet over hebben vandaag. De podcasts in dit artikel zijn speciaal voor vrouwen. Podcasts waar je op je gemak naar kan luisteren, maar ze zetten je mogelijk wel aan het denken.

inspirerende podcasts voor vrouwen

3 inspirerende podcasts voor vrouwen

Unladylike

Unladylike is een podcast voor de feministische vrouw. Er worden ons vrouwen zoveel ongeschreven regels opgelegd. Zoals er altijd netjes uitzien, goed voor je man zorgen, etc. Maar wat gebeurt er als je dat eens allemaal lekker niet doet. Je vind bij deze podcast uiteenlopende onderwerpen (side note – NSFW) zoals How to shoot a gun, how to sell weed en how to be a sex queen.

Het leuke aan deze podcast is dat de hosts Cristen en Caroline ook echt research doen naar hun onderwerp en verhalen delen van anderen. Heerlijk om naar te luisteren en ook met een hoop humor.

Stuff mom never told you

Stuff mom never told you gaat over – je raad het al – dingen die je moeder je nooit verteld heeft. Ook deze podcast is gericht op vrouwe. Zo hebben ze onderzoek gedaan naar waarom vrouwen zo’n fan zijn van true crime documentaires en wat je echt niet aan moet doen met halloween.

Stuff mom never told you speelt ook goed in op alles wat er gebeurt in de media en is altijd lekker up to date. Zo was er laatst een Podcast over waarom we Ariana Grande niet de schuld moeten geven van Mac Millers dood.

The science of happiness

In the science of happiness deelt professor Dacher Keltner allerlei geteste strategieën voor meer geluk. Als je self help interessant vind is dit een hele interessante podcast. Zoals ik al zei worden al deze strategieën eerst onderzocht en getest voordat ze gedeeld worden en daardoor leer je er ook nog eens ontzettend veel van.

Met onderwerpen als, liever voor jezelf zijn en leren relaxen. Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind is dat de podcast afleveringen niet zo lang duren. Meestal rond de twintig minuten. Voor mij is dat de ideale lengte. Ik kan geen uren luisteren naar een podcast, zeker niet in het engels.

Van deze drie podcasts is The Science of Happiness mijn favoriet. Vooral omdat ik het onderwerp zo interessant vind. Ik ben gek op alles self help en lees er ook regelmatig boeken over. Ik ben benieuwd welke podcasts jij graag luistert. Laat het me vooral weten en misschien duiken ze op in het volgende Podcast artikel.


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This