Ik ben niet zo goed met ochtenden. Ik ben gewoon niet op mijn best als ik net uit bed kom. Gelukkig ben ik niet de enige die hier last van heeft, en er zijn een paar simpele dingen die je kan doen om het een stuk makkelijker voor jezelf te maken. Zodat je fit je (werk)dag kan beginnen en helemaal klaar bent voor een nieuwe dag.

 

3 Dingen om te doen voor je (werk)dag begint

Weg met die snooze knop!

Snoozen is heel verleidelijk. Ik ben ook schuldig. Je bed is ook zo lekker warm en waarschijnlijk lig je nog zo lekker. Maar toch kun je het beter niet doen. Je hebt veel meer kans om je te verslapen als je blijft snoozen maar dat niet alleen, je gaat ook wennen aan het geluid van je wekker. Daardoor is de kans groot dat je er op den duur niet of nauwelijks meer wakker van word

Probeer dus als je wekker gaat, meteen je ogen open te doen. (en te houden) Pak desnoods even je telefoon erbij voor een rondje door social media, maar doe dit niet te lang. Het makkelijkste is gewoon meteen uit bed stappen. Dan ben je er doorheen.

Pak een stevig ontbijt

Het is belangrijk om goed te ontbijten voor je aan de dag begint. Je lichaam heeft brandstof nodig en die brandstof zit in eten. Maar niet iedereen kan goed ontbijten. Het valt soms ook best zwaar om zo vroeg op de ochtend iets te eten. Als een boterham je niet zint zijn er genoeg alternatieven. Denk aan havermout of een stuk fruit. Heb je de tijd, dan zou je een smoothie kunnen maken.

Probeer, ondanks dat het soms moeilijk is, toch iets te eten. Al is het maar iets kleins. Als je later op de dag wel trek krijgt probeer dan meteen iets te eten. Je lichaam geeft aan dat ze het nodig heeft, dus aanvullen die energie!

Maak een plan voor de dag

Het is altijd fijn om in de ochtend even een plan te maken voor de komende dag. Zelf maak ik altijd een weekplanning, maar voor ik de dag begin kijk ik even wat mijn taken en afspraken zijn voor die dag. Daarbij kijk ik ook wat mijn doel voor die week is en hoe ik daar vandaag mee aan de slag kan. Dit is extra motivatie om je doel te behalen. En er mee bezig zijn vergroot de kans dat het je lukt.

Haasten is voor niemand goed. Probeer dus een beetje rustig je ochtend te beginnen. Misschien moet je er wat eerder voor opstaan. Maar het zal je dag veel goed doen als je in de ochtend even de tijd neemt. Zorg goed voor jezelf. Dat is het belangrijkste.

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This