Je weet waarschijnlijk heel goed dat zakelijk bloggen slim is. Je wordt meer online zichtbaar, kan jezelf neerzetten als een expert en het is goed voor je SEO en dus je vindbaarheid in Google. Maar waar moet je nou allemaal aan denken als je begint met zakelijk bloggen? Ik heb 3 dingen voor je op een rijtje gezet die het bloggen vanaf het begin meteen een stuk makkelijker zullen maken. Zodat jij succesvol kan zakelijk bloggen voor jouw bedrijf. En daardoor een betere connectie opbouwt met je (toekomstige) klanten.

Stel doelen voor je begint

Voor je begint met bloggen is het slim om doelen te stellen. Je kan wel in het wilde weg blogs gaan schrijven maar zonder plan zal dit waarschijnlijk niet zo effectief zijn. Begin dus met het formuleren van je doelen. Waarom ga je bloggen, wat wil je bereiken met je blog en wanneer wil je die doelen behalen. Allemaal dingen om over na te denken. Doelen kunnen zijn, meer bezoekers naar je website krijgen, leads genereren of sales maken. Maar kijk vooral naar wat bij jou onderneming past en wat nu het belangrijkste is.

Vergeet vooral ook niet om na te denken over hoe je dit allemaal gaat bereiken. Doelen stellen is makkelijk, maar ze behalen is heel wat meer werk. Maak een plan en schrijf daarin alle stappen die je moet zetten om je blog doelen te behalen. Mijn tip, pak iedere week dit plan erbij en ga 1 van die stappen in je agenda inplannen, zodat je er sowieso mee aan de slag gaat.

starten met zakelijk bloggen

Maak een content kalender

Een van de dingen waar veel ondernemers tegenaan lopen met bloggen is dat ze niet weten waar ze over moeten schrijven. Het is ook lastig om iedere week weer met nieuwe ideeën op de proppen te komen. Dat is heel normaal kan ik je vertellen, ik heb ook niet altijd inspiratie.

Daarom is het slim om een content kalender te maken. Hierin bewaar je je ideeën voor blogs zodra ze in je opkomen en maak je een planning. Het liefst een maand vooruit zodat je zeker weet dat je de komende tijd iets hebt om over te schrijven. Deze planning is natuurlijk wel flexibel, soms heb je een onderwerp bedacht wat op dat moment toch niet zo goed past dan kan je gewoon schuiven in je planning en dit artikel op een andere dag plaatsen.

Wil je leren hoe je zo’n content kalender maakt in Trello? Klik dan hier.

Zorg dat je waarde geeft

Het belangrijkste als zakelijk blogger is dat je veel waarde geeft aan je lezers. Zet jezelf neer als een expert zodat je toekomstige klanten je gaan vertrouwen. Je klanten willen weten dat ze bij jou waar voor hun geld krijgen. Dat ze niet straks met een slecht product zitten waar ze niets aan hebben, maar dat ze krijgen wat ze verwachten of zelfs iets beters dan dat.

Maar daarvoor moet je wel laten zien dat jij die expert bent, dat jij weet wat je doet en dat jij je klanten niet teleur zal stellen. Geef daarom zoveel waarde als je kan missen. Je hoeft natuurlijk niet alles gratis weg te geven maar je wil wel die vertrouwensband creëren. Leer je klanten over het vak waar je in zit. Waarom je bepaalde keuzes maakt en waarom jij de beste keus voor ze bent. Die waarde geef je nog voordat je überhaupt probeert iets te verkopen.

De allerlaatste stap is natuurlijk om gewoon te beginnen. Maak je niet al te druk en schrijf gewoon je eerste blogpost. Het is waarschijnlijk even wennen in het begin en het kan ook heel spannend zijn om hem online te zetten, maar maak het niet te groot voor jezelf. Jij kan dit, en jouw zakelijke blog wordt vast en zeker een succes!


starten met zakelijk bloggen

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This