Ik heb in mijn blog carrière al heel wat fouten gemaakt. Back in the day toen bloggen net in opkomst was waren er geen blogs zoals deze te vinden, met tips over bloggen zelf. Ik moest het allemaal zelf uitvogelen, en dat ging met vallen en opstaan. Zo plukte ik gewoon foto’s van Google, en schreef ik soms weken niet om er vervolgens 7 blogposts per week uit te knallen. Inmiddels weet ik wel beter, bloggen is een vak apart en iets wat je echt moet leren.

Tegenwoordig is er online ook zoveel informatie over bloggen te vinden dat door de bomen het bos haast niet meer te zien is. Maar het is wel uitkijken, want veel bloggers zeggen iets anders en wanneer maak je dan de juiste keuze. Vandaag wil ik het me jou hebben over 3 dingen die je blog schaden en wat je beter kunt doen. Zodat je je blog naar een hoger niveau kunt tillen.

3 Dingen die je blog schaden en wat je beter kunt doen

Geen afbeeldingen gebruiken of een slechte kwaliteit

Mensen op het internet zijn heel visueel ingesteld. Nog voordat er naar de tekst op je blog wordt gekeken, gaat de aandacht naar je afbeeldingen. Het zou dan ook niet slim zijn om geen of heel weinig afbeeldingen op je blog te hebben.

Ik kom online veel blogs en andere websites tegen die weinig of geen afbeeldingen gebruiken en dat is zonde. Een foto vertelt in een milliseconde een verhaal, veel sneller dus dan je tekst want die moet eerst helemaal gelezen worden.

Zorg er dus altijd voor dat je foto’s gebruikt bij je artikelen. En plaats ook afbeeldingen in je sidebar, maak een mooi logo en zorg er vooral voor dat al deze dingen van goede kwaliteit zijn. Bezoekers knappen echt af op slechte kwaliteit foto’s.

Geen duidelijke take away

Dit is iets wat ik een paar jaar terug leerde op de grote Amerikaanse blogs. Zorg ervoor dat je blog altijd een take away heeft. Dit houd in dat je blogpost iets van waarde meegeeft aan je lezer. Of dit nu informatie is, zoals dit artikel. Of dat je artikel een download bevat waar mensen echt wat aan hebben. Maar ook entertainment kan een take away zijn.

Het belangrijkste is dus dat je lezers er altijd iets positiefs uithalen als ze jouw blog bezoeken. Dit zorgt ervoor dat je lezers veranderen in fans en vaker terug komen. Goed voor jou statistieken en ook nog eens heel leuk om connecties te leggen met je nieuwe fans.

Je site helemaal vol gooien met advertenties

Ik snap het, jij wil ook graag wat bijverdienen. Bloggen kan een dure hobby zijn, zeker in het begin en als je veel producten reviewt. In het begin met weinig bezoekers heb je nog niet de perks van de gratis producten die worden opgestuurd. Je zal dus zelf dingen moeten kopen om te reviewen en dat kan flink aantikken. Een inkomen genereren is dus helemaal niet zo’n gek idee. Ik doe het ook, maar doe het wel een beetje classy.

Hier een daar een affiliate link? Geen probleem. Op een aantal plaatsen op je website een advertentie? Ook geen probleem. Maar je hele sidebar volgooien met ads, dwars door je artikelen advertenties, en in ieder artikel niet relevante affiliate links zetten is niet handig. Het is niet alleen heel storend voor je lezer, het neemt ook het vertrouwen in jou als blogger weg. Want waar doe je het eigenlijk voor, om rijk te worden of omdat het je passie is.

Let er vooral ook op dat de advertenties die je plaatst relevant zijn. Dat ze passen bij je blog of blogpost en dat ze niet storend zijn voor je lezer. Zo hou je je lezers tevreden en heb jij ook meer kans op dat inkomen.

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze tips en of je er iets aan hebt of gaat hebben. Heb je zelf nog tips laat ze dan vooral in de comments achter, dan kan iedereen meelezen. Wat zijn dingen die jij op je blog doet die beter zouden kunnen?


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This