Ik ben dol op Instagram en dan vooral op stories, maar op het moment gebruik ik het niet zoveel. Dit heeft een aantal redenen. Ik ben zo iemand die veel thuis werkt en er dan niet op zijn best uitziet. Ik loop vaak de hele dag rond in mijn thuis-outfit en neem vaak niet eens de moeite om mijn haar te doen. Ik weet het, slecht. Maar daardoor vind ik het lastig om mezelf te laten zien.

Toch wil ik Instagram stories meer gaan gebruiken en daarom heb ik een brainstormsessie gehouden met welke content ik wel kan plaatsen, zonder mijn koppie elke keer te laten zien. Helemaal ontkomen doe ik er niet aan natuurlijk maar als het niet iedere dag hoeft zou dat voor mij al een hele drempel weg halen. Ben je benieuwd naar mijn ideeën? Lees dan snel verder.

3 Creatieve Instagram stories ideeën

Promoties

Je weet natuurlijk al lang dat je je volgers niet moet doodgooien met promoties, maar af en toe kan best. Hou hierbij de 80/20 regel aan. 80 procent waarde voor je volger zoals tips en informatie en 20 procent waarde voor jou, dus posts waarbij je bijvoorbeeld je blogposts promoot of je product verkoopt.

Zorg dat het in je promoties duidelijk is wat je van je volgers verwacht. Plaats bijvoorbeeld een gif met link in bio erbij of een swipe up als je al 10 duizend volgers hebt. Als je een dm wil zet dat er dan ook bij. Communiceer duidelijk wat je wil anders gebeurt het niet.

Tips & Advies

Tips en advies doen het altijd goed op stories omdat je waarde geeft. Laat dat nou net zijn waar iedereen gek op is. Deel bijvoorbeeld de belangrijkste lessen uit een boek dat je gelezen hebt of leer mensen iets waar jij al goed in bent. Dit kan heel simpel zijn zoals iemand leren hoe ze mooie stories kunnen maken.

Je kunt dit doen in vlog-vorm dus met jezelf in beeld, maar je kan ook een screen capture maken of het gewoon in tekst doen. Zolang het maar duidelijk is en je volger er echt iets aan heeft.

3 Creatieve Instagram stories ideeën

Connect

Gebruik de functies die Instagram heeft om een band op te bouwen met je volgers. Laat ze bijvoorbeeld een vraag aan je stellen en geef daar antwoord op. Maar jij kunt ook juist iets aan je volgers vragen met bijvoorbeeld de poll functie.

Door te connecten met je volgers en elkaar beter te leren kennen doe je ook nog eens iets goeds voor het algoritme. Hoe meer mensen namelijk in jouw stories reageren hoe verder vooraan jij verschijnt in de feed van je volger.

De mooiste stories maak je natuurlijk gewoon zelf. Als je geen pro bent met Photoshop zijn er gelukkig een aantal apps die je leven een stuk makkelijker maken zoals Unfold, StoriesEdit en Over. Veel succes met het maken van mooie stories en vergeet me niet te taggen als je mijn tips hebt gebruikt. Vind ik heel leuk om te zien!

Volg me hier op Insta!


3 Creatieve Instagram stories ideeën

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This